نورپردازی مدرن در فضای داخلی – قسمت دوم

تاریخ انتشار: 2020/12/24 | تعداد بازدید: 757 | نویسنده: admin

پس از آشنایی با نورپردازی اولیه جا دارد به شیوه های نورپردازی داخلی و معایب و محاسن آنها نیز بپردازیم.

۱-نورپردازي رو به پايين:

     با نورپردازی رو به پایین همه ما آشنایی کامل داریم . این نوع نورپردازی دقیقا مانند نورپردازی توسط خورشید به روی کره زمین است. يك لوستر يا چراغ آويزي نمونه‌اي كلاسيك براي نورپردازي داخلی رو به پايين است.

مزيت:

شما مطمن هستید با این نوع نورپردازی فضای عاری از نور نخواهید داشت.

عيب:

نورپردازی از بالا و مستقیم دارای سایه های عاری از جهت می باشد که این مساله در زیبایی تاثیر بسیار بدی دارد.

 

۲-نورپردازي رو به بالا:

     اين نوع نورپردازی مي‌تواند عناصر خاص موجود در دكوراسيون را كه مورد علاقه شما نيز هستند سايه روشن كند و آن‌ها را در دكوراسيون برجسته سازد. براي داشتن اين نوع نور، بايد چراغ يا منبع نوري را پايين و پشت هر عنصری كه در نظرتان است قرار دهيد. پشت مبل ها، پشت دیواره ای که برای نور مخفی ایجاد کرده اید، یا پشت هر وسیله دیگری.

مزيت:

     این نوع نورپردازی براي روشن كردن و تاكيد بر حضور هر عنصري كه تمايل داريد، بسيار مناسب است.

عيب:

     مي‌تواند سايه‌هاي ناخوشايند روي ديوار بسازد.

نورپردازی مدرن در فضای داخلی,والواشر پروژکتور پرژکتور مازینور مازی نور وال واشر چراغ سوله ای چراغ کارگاهی چراغ سالنی تولید ایرانی پروژکتور ضدآب پرژکتورضدآب پروژکتورضداب

ديوارشوي‌ها یا وال واشرها:

     اين نوع نورها، روي سطوحي مانند ديوارها و از پايين به بالا يا از بالا به پايين (رو به بالا براي افزايش ارتفاع سقف و رو به پايين براي گرم و صميمي‌تر كردن فضا) منتشر مي‌شوند. مثلا در نمای ساختمان ها برای بزرگتر جلوه دادن ساختمان نورپردازها همیشه وال واشر را از پایین به بالا پیشنهاد می کنند.

مزيت:

     از شدت و خيره‌كنندگي نور، زماني كه نور در فضاي اتاق منعكس مي‌شود مي‌كاهد و سبب مي‌شود حالتي ملايم و خوشايند به وجود آيد.

عيب:

     براي داشتن جلوه‌اي خوب بايد با دقت و به درستي با ديگر منابع نور هماهنگ شود.

 

نورپردازي محصور يا گلداني:

     با وجود اين نوع نورپردازي مي‌توان مطمئن بود بدون اينكه ارتفاع سقف اشغال شود، نور لازم براي تمام قسمت‌هاي اتاق تامين مي‌شود. لامپ‌هاي هالوژن ولتاژ پاييني دارند كه معمولا براي اين نوع نورپردازي که دور تا دور سقف استفاده مي‌شوند، مقرون به صرفه هستند همانند نوری که هم اکنون بسیار رایج در سقف های کاذب و یا کناف ها در اکثر منازل دیده می شوند.

مزيت:

     اين نوع نورپردازي جلوه‌اي مدرن، تميز و شيك به فضا مي‌دهدمي‌توان گفت از انواع ارزان نورپردازي به شمار مي‌آيند

عيب:

     براي نصب چراغ‌ها روي سقف بايد حفره‌اي را به عمق كافي به وجود آوريدکه هالوژن در آن مخفی شود.

 

نورپردازی داخلی متمرکز یا نقطه ای:

     براي بوجود آوردن سایه روي جزئيات مهم دكوراسيون از نور پردازی نقطه ای استفاده می شود. در منازل برای بارز شدن بوفه، تابلو، بار و… از این شیوه استفاده می شود.

مزيت:

     نوری است تاکیدی برای بزرگنمایی و جلوه دار کردن هر قسمتی که می خواهیم بیشتر دیده شود.

عيب:

     مي‌تواند خيرگي در چشم ايجاد كند.

 

برای نورپردازی داخلی با شیوه های فوق می توان از وال واشر ال ای دی استفاده کرد. وال واشر های ال ای دی می تواند برای نمای خارجی ساختمان ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. از پرژکتور های ضد آب نیز امروزه برای نورپردازی نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود.

 

نورپردازي اتاق به اتاق

هال و ورودي

     هال در حقيقت گذرگاهي براي عبور از فضايي به فضاي ديگر در خانه است. اولین قسمتی که در هر خانه وارد آن می شویم هال است. این قسمت از منزل تا حدودی بیانگر سایر نقاط منزل می باشد. پس فراموش نکنید که این قسمت را بسیار با دقت نورپردازی کنید. يك ورودي و هال روشن مي‌تواند اين امكان را به افراد دهد تا به آساني محل آويختن كت خود را بيابند و كفش‌هاي خود را پيدا كرده و آن‌ها را به پا كنند. البته می توان برای این قسمت از منزل نورپردازی متغیر بوجود آورد که در هر حال و هوایی متناسب با همان زمان نور را تغییر دهیم.

 

اتاق نشيمن

     اتاق نشیمن به علت پر تنوع بودن در کاربرد نیاز به نورپردازی با دقت فراوان دارد. ما در اتاق نشیمن مطالعه می کنیم تلویزیون تماشا می کنیم و … . بنابراین باید به این نقطه از منزل از چند جهت نگاه کنیم. نورپردازی در اتاق نشيمن خانه‌هاي مختلف بسيار متنوع و متفاوت است. سبك زندگي شما تصمیم گیرنده نورپردازی دکوراسیون شماست. لیستی از علایق و نیاز های خود را ابتدا تهیه و با توجه به آن اتاق نشیمن خود را دکور کنید. براي نمونه تمايل داريد براي تماشاي تلويزيون نورپردازي گرم و صميمي داشته باشيد. شما براي بازي بچه‌ها نور كافي از بالا به پايين داشته باشيد يا براي مطالعه نور روميزي كافي داشته باشيد. ياد بگيريد كه چگونه مي‌توانيد با قرار دادن يك جفت چراغ دكوراتيو در دو طرف قفسه‌هاي كتابخانه يا استفاده از چراغ‌هاي روميزي زيبا جلوه‌اي جذاب براي دكوراسيون اتاق نشيمن خود به وجود آوريد. اساسا نورپردازی داخلی فضاهای زندگی بخش بزرگ و تعیین کننده ای در حالات، روحیات و کیفیت زندگی انسان ها دارد.

 

اتاق غذاخوري

     نقطه كانوني در هر فضاي غذاخوري ميزغذاخوري موجود در آن است، از اين رو بايد تمركز و تاكيد نورپردازي اين فضا بر اين قسمت باشد. كاربردي و زيبا فكر كنيد و به اهميت حال و هواي حاكم بر فضا توجه داشته باشيد. زماني كه اقدام به نصب يك لوستر یا آويزي درست در بالاي ميز غذاخوري مي‌كنيد، توجه داشته باشيد كه ارتفاع آن به اندازه كافي پايين باشد كه كاملا سطح ميز را روشن كند، اما نبايد نور آن خيره‌كننده باشد و سبب آزار چشم افراد شود تا كساني كه براي صرف غذا دور ميز نشسته‌اند نتوانند يكديگر را به آساني مشاهده كنند. هم‌چنين استفاده از ديمر براي تنظيم و كنترل نور اتاق غذاخوري بسيار سودمند است. چون موقع هر وعده غذا به اندازه همان زمان نیاز به نور می باشد، معمولا شب هنگام از نور کمتر استفاده می شود.

 

“فاصله از سطح میز ناهارخوری تا زیر چراغ آویز حدود ۶۰ سانتیمتر توصیه می شود”

 

 

آشپزخانه

     در اين فضا نورپردازي بايد كاربردي و منعطف، با تاكيد بر روي سطوح كار باشد. احساس و جلوه دكوراسيون آشپزخانه نيز بايد خوشايند و زيبا باشد، بطوري كه نماي آشپزخانه در مواقعي كه در آن كاري نداريد نيز به خوبي به نظر برسد. براي نورپردازي آشپزخانه حتما به یک نور رو به پایین و فرا گیر نیاز داریم. از طرف ديگر نورپردازي زير كابينت‌ها نيز براي روشن كردن سطوح كار ضروري است. اين نورپردازي سبب مي‌شود تا سطح كار كاملا روشن شود و سايه افراد روي سطح نيافتد. از هودي استفاده كنيد كه لامپ داشته باشد و بتواند سطح اجاق گاز را روشن كند. از چراغ‌ها و لوسترهايي با پوشش پارچه‌اي استفاده نكنيد زيرا آن‌ها بو و چربي را به خود جذب مي‌كنند. براي ايجاد نور و درخشش بيشتر در دكوراسيون آشپزخانه، سعي كنيد از كابينت‌هاي روشن و براق حتی المقدور استفاده کنید. همچنین از کابینت ها نیز برای نورپردازی بهره ببرید.

 

اتاق خواب

     اتاق خواب نياز به انواع نور پردازی دارد. برای پوشیدن لباس به نور فراگیر برای مطالعه به نور موضعی برای آرایش از نوری که صورت شما را روشن کند. در حالت استفاده معمول از نور برای زیبایی اتاق و دکوراسیون استفاده می کنید. براي تامين اين نورها استفاده از يك لوستر سقفي و قراردادن يك چراغ روميزي روي ميز كنار تخت مي‌تواند كافي باشد. هر نوع نورپردازي كه دوست داريد براي اتاق خواب خود انتخاب كنيد، دقت داشته باشيد كه قابل تنظيم و كنترل بوده و طوري باشد كه هنگام وارد شدن به اتاق و بلند شدن از روي تخت بتوان آن را استفاده كرد.

 

اتاق كار

     ميز كار شما نياز به نورپردازي كاربردي دارد و بايد اطمينان حاصل كنيد كه فضاي كار شما در اتاق كار به خوبي و به ميزان كافي نورپردازي شده است. يك چراغ روميزي استاندارد و خوب، مي‌تواند براي روشن كردن سطح ميز مناسب باشد. اگر رايانه داريد، دقت داشته باشيد كه نور نبايد به نمايشگر آن بتابد چون تابیدن نور باعث بوجود آمدن انعکاس از صفحه کامپیوتر شما می شود. هم‌چنين شما در اتاق كارتان نياز به مقداري نور در قسمت‌هاي نزديك قفسه فايل‌ها، اسكنر و پرينتر و ديگر قسمت‌هايي كه در آنجا فعاليتي صورت مي‌دهيد داريد. به خاطر داشته باشید برای اتاقهای با ارتفاع کم از نور سقفی نباید استفاده کرد. در همچین مواردی از دیوار و یا چراغ های رومیزی برای نورپردازی کمک می گیریم.

نورپردازی داخلی مدرن را می توان با رعایت نکات فوق بدست آورد.

 

 

 

کپی برداری با ذکر منبع مجاز می باشد.

[تعداد: 1   میانگین: 5/5]


اشتراک گذاری در :
Call Now Button