انواع نورپردازی نمای ساختمان

تاریخ انتشار: 2021/01/12 | تعداد بازدید: 912 | نویسنده: admin

   معيارهاي طراحي روشنايي در محيط هاي خارجي (بیرونی) و داخلی کاملا با هم فرق دارند اکنون برخی از قوائد نورپردازی خارجی (بیرونی) را با هم بررسی می کنیم.

مواردی که در نورپردازی ساختمان باید رعایت کرد:

     ۱- تفاوت هاي مشخص در مقادير انعکاس، که در نهايت بر روي عواملي مانند ضريب يکنواختي و کارآيي تأسيسات روشنايي تأثيرگذار است.

     ۲- ارتفاع نصب چراغ ها که براي نورپردازی بیرونی مي باشد.

انواع نورپردازی نمای ساختمان

روش های نورپردازی ساختمان:

-پردازش نور از بالا به پايين:

     در اين روش چراغ ها علاوه بر اینکه نمای ساختمان را نورپردازی می کنند کف محوطه نیز در امتداد نور قرار گرفته و روشن می شود. این روش از نورپردازی به لحاظ هنري موجب محدود و محصور شدن ارتفاع بنا مي شود. این روش از نورپردازی معمولا برای نمای فروشگاه ها استفاده می شود که علاوه بر نورپردازی نمای ساختمان محوطه بیرون فروشگاه ها یا مراکز تجاری از مازاد نور بهره مند می شود. اگر در این روش بخواهیم نور فراگیرتری را شاهد باشیم بایست از پروژکتورهای ال ای دی استفاده کنیم.

پردازش نور از پايين به بالا :

     اين روش علاوه بر روشنايي نما موجب امتداد نور در فضاي آسمان شده و بنا از ديدگاه و منظر بيننده و بعد هنري نورپردازي همچون جسمي معلق، پرنده اي در حال پرواز و از نظر ارتفاعي بلندتر به نظر مي رسد. پردازش نور از پايين به سمت بالا می تواند به ساختمان حالت روحانی و زیبایی را انتقال دهد. الزاماً منبع نور (نورافکن) نبايستي در ديد مستقيم بيننده قرار گيرد. در این روش از نورپردازی برای ظرافت بیشتر از وال واشرهای ال ای دی استفاده می شود.

انواع نورپردازی نمای ساختمان

پردازش نور بصورت مورب و زوايه دار:

     در اين روش علاوه بر پوشش کامل سطح نماي ساختمان نقاط برجسته از نور بهره می برد در حالیکه فرو رفتگی های نمای ساختمان از دریافت نور بی بهره می مانند و براي تکميل نورپردازی باید ترکیبی از نورهاي عمودي که از سمت بالا یا پايين می تابد استفاده نمود. در اين شیوه نورپردازی فضاي سه بعدي کاملا نمایان مي شود. از منظر و ديد بيننده برجستگي ها و فرو رفتگي هاي لحاظ شده نماي بنا یا ساخنمان در صورتي که از نور مخالف استفاده شود کاملا مشاهده می شود. بطور مثال (نور سطح زرد ونورعمودي قرمز) و يا (نور سطح آبي نور عمودي قرمز) و يا (نور سطح سفيد و نور عمودي زرد يا آبي و يا حتی سبز) استفاده خواهد شد. که در اينصورت الزاماً بايستي براي ترکيب رنگ نور مناسب از انواع نورافکن با توان روشنايي و مصرف برق متفاوت بکار برد. در این روش از نورپردازی از تلفیق پرژکتور led و والواشرهای led استفاده می شود.

انواع نورپردازی نمای ساختمان

– پردازش نور از مقابل نما:

     در اين روش از نورپردازی تمام سطح بطور یکنواخت روشن می شود. ایرادی که این روش از نورپردازی دارد نفوذ نور به داخل ساختمان است به همین دلیل این شیوه از نورپردازی برای هتل ها و اماکن مسکونی توصیه نمی شود ولی برای اماکن فرهنگی تجاری و یا المان های شهری مناسب است.

 

 

کپی برداری با ذکر منبع مجاز می باشد.

[تعداد: 1   میانگین: 5/5]


اشتراک گذاری در :
Call Now Button