ساختمان هایی با مصرف انرژی صفر ساخت شرکت HouseZero

تاریخ انتشار: 2021/01/14 | تعداد بازدید: 838 | نویسنده: admin

ساختمان هایی با مصرف انرژی صفر ساخت شرکت HouseZero
مصرف انرژی این روزها به مهمترین چالش زندگیمان تبدیل شده است.در تمام لوازم زندگیمان برچسب انرژی را میبینیم یا برای خریدن لوازم همواره برچسب انرژی و رتبه بالای بهینه سازی در کالا ها توجه میکنیم
ولی مهمترین و بیشترین هدر رفت انرژی به چشممان نمیاید و تقریبا از آن غافل هستیم و آن ساختمانهای ما هستند.
ما در ساختمانهایمان بالاترین هدر رفت انرژی را داریم.
“البته شایان ذکر است در کشورمان خصوصا سالیان پیشین وضعیت بسیار ناخوشایندی را شاهد بودیم”
عمر ساختمانهایمان به ۴۰ سال میرسد. این به این معنی است که ساختمانهای ساخته شده در کشورمان بسیار ناکارامد هستند.
حال اگر بخواهیم افرادی را که همواره در صنعت ساخت و ساز درگیر هستند را به سمت بهینه سازی و انرژی های نو و جلوگیری از هدر رفت بیهوده انرژی به کار بگیریم هم به اقتصاد افراد جامعه کمک کرده ایم و هم به محیط زیست و حفظ انرژی کشورمان.
ساختمان‌ها در سطح دنیا، ۶۰ درصد مصرف برق، ۱۲ درصد مصرف آب و ۴۰ درصد ضایعات تولیدی را به خود اختصاص می‌دهند. در شهرها، ساختمان‌ها ۵۰ درصد یا بیشتر از آن، زمین را اشغال کرده‌اند. هر یک از این موارد، هزینه تولید می‌کنند و اگر در هر کدام پیشرفتی در جهت کاهش مصرف انرژی و منابع ایجاد شود، هزینه‌ای که شهروندان متحمل می‌شوند، از بین می‌رود. این موضوع به‌خصوص در شهرهایی که میزان درآمد در آنها پایین‌تر است، اهمیت دارد.
حال لابراتوار تحقیقاتی به همین منظور، پروژه HouseZero را به هدف استارت زد که این ساختمانها با بهره گیری از تکنیک و تکنولوژی بیش از انکه بخواهند انرژی مصرف کنند انرژی را بصورت بهینه استفاده میکنند.
این لابراتوار در یک در یک ساختمان معمولی و قدیمی بود که تلفیقی از سبک سنتی و مدرن را داشت. این ساختمان که در سال ۱۹۲۴ ساخته شده، در یک بازسازی توسط مهندسان انرژی نروژی، حالا به مدلی از یک ساختمان تبدیل شده که بازدهی انرژی فراوانی دارد، انتشار کربن آن صفر است و برای گرمایش و سرمایش و همچنین مصرف برق، حداقل انرژی را در طول روز مصرف می‌کند. حتی HouseZero بیشتر از اینکه انرژی مصرف کند، داده‌هایی تولید می‌کند که با کمک آنها می‌توان انرژی تامین کرد.
حال با توضیحات شرکت HouseZero میبینیم که با بکارگیری روشهای سنتی و مدرن میتوانیم مصرف انرژی را در ساختمانهایمان به صفر برسانیم.
بازسازیهایی که شرکت HouseZero انجام میدهد ، تکنولوژی‌های جدید را با راه حل‌هایی که نیاز به تکنولوژی چندان پیشرفته ندارند، ترکیب میکند. این شرکت سیستم تهویه هوا طبیعی را برای ساختمان در نظر میگیرد. پنجره‌هایی که این شرکت در نظر میگیرد بزرگ‌تر از حد معمول هستند تا نور بیشتری به داخل ساختمان تابیده شود. به کمک الگوریتمی که داده‌های هوای بیرون و درون ساختمان را مشخص میکند، به‌صورت اتوماتیک پنجره ها باز و بسته می‌شوند.
سایه‌ها باعث خنکی ساختمان در تابستان می‌شوند؛ یک روزنه خورشیدی که شبیه دودکش شیشه‌ای طراحی شده، هوای خنک را از زیرزمین می‌کشد. بتن اضافه شده به کف برای ذخیره انرژی و پنجره‌های سه‌جداره باعث تثبیت دمای هوا می‌شوند. در روزهایی که هوا به‌طور غیرعادی سرد یا گرم باشد، ساختمان از سیستم خنک‌کننده یا گرمایشی «زمین‌گرمایی» استفاده می‌کند. پنل‌های خورشیدی نصب شده روی سقف هم برق مورد نیاز ساختمان را تامین می‌کنند که به‌طور کلی مصرف آن چندان بالا هم نیست.در سراسر ساختمان، صدها سنسور روزانه میلیون‌ها داده را در مورد سیستم‌های داخلی دریافت می‌کنند و محققان از این داده‌ها برای طراحی نسل بعدی راه حل‌های پربازده برای خانه‌های جدید استفاده می‌کنند. البته برای مواقعی که امکانات و راحتی افراد، با بهینه‌سازی کامپیوتری سازگار نیست، امکان تنظیم دستی همه این موارد هم ایجاد شده است.
امیدواریم این بهینه سازی و تغییرات هر چه سریعتر به ساختمانهایمان راه پیدا کند.

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]


اشتراک گذاری در :
مقالات مرتبط
نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button