چراغ خیابانی “تفاوت چراغ خیابانی بخار سدیم با ال ای دی”

تاریخ انتشار: 2021/12/26 | تعداد بازدید: 538 | نویسنده: admin

تفاوت چراغهای خیابانی پرفشار و ال ای دی
در ابتدا به عملکرد و منحنی پخش نور چراغهای پرفشار میپردازیم:
لامپ های سدیم برای اولین بار توسط شرکت فیلیپس هلند در سال ۱۹۳۲ به صورت تجاری تولید شد.لامپهای سدیم به دو دسته کم فشار و پر فشار تقسیم میشوند که هر دو آنها برای روشنایی معابر استفاده میشدند . این لامپها با ایجاد قوس الکتریکی فلز سدیم را تبخیر و ایجاد نور میکردند(فلز سدیم هنگام ساخت لامپ در بالبها تزریق میشود).
لامپ های سدیم کم فشار برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ توسط آرتور اچ کامپتون اختراع شد.بزرگترین اشکال لامپهای سدیم رنگ نور متصاعد شده از آن است. نور لامپ سدیم نارنجی است و چشم را دچار خطا میکنند رنگ اجسام در زیر آن تغییر میکند. ولی بعلت پرنور بودن از آنها در راهها و یا اماکن باز و بزرگ همچون بندرگاه و اتوبانها و میادین استفاده میشد.
سالیان زیادی از چراغهای سدیم در خیابانها استفاده میشد و تکنولوژی هنوز نتوانسته بود جایگزین مناسبی برای آن پیدا کند تا اینکه پس از سالیان که از اختراع و تولید ال ای دی می گذشت اینبار نوبت به آن رسیده بود که بتوان از ال ای دی ها در چراغهای روشنایی استفاده کرد ولی جایگزین رقیب سرسختی چون لامپهای سدیم شدن کار ساده ای نبود به این علت که ال ای دی راندمان نور بالایی نداشت ضمن آنکه هنوز در چند رنگ ابتدایی تولید میشد (به مقاله ال ای دی ها مراجعه شود) اکنون چالش بزرگ دانشمندان در این تکنولوژی بدست آورن رنگ مناسب و راندمان بالا بود که خوشبختانه توانستند به کمک فسفر رنگ نور را به دست آورده و ال ای دی را در رنگهای دلخواه تولید کنند اما هنوز راندمان پایین ال ای دی ها این اجازه را نمیداد که بتوانند در صنعت چراغهای خیابانی وارد شوند چون با تکنولوژی موجود چراغها بیش از اندازه بزرگ میشدند و این مساله اصلا مناسب نبود
در فاصله زمانی کوتاهی ال ای دی های “های پاور” یا راندمان بالا تولید شد و سپس با سرعت زیادی تکنولوژی به سمت اس ام دی و سی او بی حرکت کرد اکنون نوبت صنعتگران بود که این تکنولوژی را بکار بگیرند.
صنعتگران نیز چراغهای جذابی طراحی کردند و نور را توسط لنزها تغییر جهت میدادند الان دیگر نور بیفایده پخش نمیشد و آلودگی نور در فضا دیده نمیشد در واقع نور تحت کنترل در آمده بود و به هر جایی که لازم بود میتوانست تابانده شود.اکنون سال ۲۰۱۹ است که این مقاله نوشته میشود و در این برهه ی زمانی بسیاری از کشورها لامپهای سدیم را از دور خارج کرده اند و چراغهای خیابانی به ال ای دی تغییر کرده است ولی متاسفانه در کشور ما بدلیل مشکلات عدیده هنوز این تغییر صورت نگرفته است.
انتظار میرود این تغییر را در کشورمان نیز شاهد باشیم.
مصرف کمتر و نور قابل کنترل بدور از فلیکر و آلودگی نوری از بارزترین ویژگی های چراغهای ال ای دی میباشد که در مقاله ال ای دی ها آنرا مفصلا توضیح داده ایم.
در تصاویر ذیل این مقاله میتوانید تفاوت چراغهای ال ای دی و بخار سدیم را ملاحظه بفرمایید و به تفاوت آن پی ببرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تصاویری که ملاحظه میکنید در شرایط یکسان طراحی شده اند.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در تصویر روبرو میتوانید منحنی نور چراغهای خیابانی سدیم و چراغ های خیابانی ال ای دی (cob) بهین تاب را ملاحطه بفرمایید.

 

     

 

 

  همانطور که تصاویر دیده میشود جایگزین کردن چراغهای خیابانی نسل ال ای دی با نسل قدیم هم نور بهتر و هم مصرف کمتری خواهد داشت که امیدواریم در کشورمان شاهد تغییر و تبدیل این چراغها باشیم.

   برای مشاوره و طراحی با همکاران ما در بهین تاب تماس حاصل فرمایید.

        کپی برداری صرفا”با ذکر منبع مجاز میباشد.

 

 

 

[تعداد: 1   میانگین: 5/5]


اشتراک گذاری در :
مقالات مرتبط
نظرات کاربران
  • سید صاعد فاطمی گفت:

    گارانتی چراغ های خیابانی شما چطوریه؟ تعویضه دیگه؟بیشتر از ۱۵۰ وات ندارید؟

    • admin گفت:

      چراغ خیابانی در توانهای ۵۰ و ۱۰۰ و ۱۵۰ و ۲۰۰ تولید میکنیم و دارای ۲ سال گارانتی میباشد گارانتی کالاهایی که استفاده محیط بیرونی دارند تعمیر میباشد.

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Call Now Button